banner

Aкцијa „ПОКЛОНИ ПОКЛОН - ИЗМАМИ ОСМЕХ“

 

На иницијативу ученичког парламента медицинске школе ,,Др Алекса Савић“, а поводом дечје недеље, одржана је акција „Поклони поклон - измами осмех“. Ученици школе су сакупљали играчке, свеске, оловке, слаткише, од којих су направили поклоне за децу која бораве на дечјем одељењу опште болнице у Прокупљу.

Чланови парламента су у уторак, 06.10.2015. године поклоне уручили болесној деци. Задовољство се видело како код деце, тако и код њихових родитеља и особља дечјег одељења.

Хвала свим учeницима Медицинске школе на показаној хуманости!

 

 

Aкцијa поводом „СВЕТСКОГ ДАНА ЧИСТИХ РУКУ“

 

Ученички парламент је 15. октобра 2015. године обележио „Светски дан чистих руку“, постављањем дозера са течним сапуном поред сваког лавабоа у школи. Ученици су, наравно уз помоћ школских мајстора, поставили и дозере са антисептичким средством  за хигијену руку. Такође су припремили и залепили постере о правилној хигијени руку.

Чланови парламента су за време првог часа поделили влажне марамице свим ученицима и наставницима у школи, које је донирала Апотека Прокупљe

 

 

Посета  ученичког парламента дневном боравку 

за децу и омладину ометену у развоју „СУНЦЕ”

 

23.10.2015. године, ученички перламент, са наставницима: Даниелом Киковић, Биљаном Миленковић и Драгославом Минићем, су посетили дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју „СУНЦЕ“ у Водицама.

Посета је обављена у времену од 11 до 13 сати. Особље ове установе нас је срдачно дочекало. Упознали смо се са корисницима ове установе као и са радом исте. Ученици су се дружили са корисницима, помагали су им у раду у њиховим играоницама. Такође су могли да виде поједине апарате које поседује установа, и то дигитални логопедски сет „Behringer“ и интерактивну таблу.                             

Посета је била корисна како за кориснике установе, тако и за ученике наше школе, видело се обострано задовољство, а и уговорена су поновна дружења.

 

Посета дневном боравку за децу и омладину са посебним потребама „СУНЦЕ“,

поводом обележавања светског дана особа са инвалидитетом

 

Поводом сватског дана особа са инвалидитетом, 03.децембра, чланови ученичког парламента су заједно са члановима секције Црвеног крста и са још неколико ученика педијатријског смера наше школе, посетили дневни боравак „Сунце“. Обишли су и упознали се са радом дневног боравка, одрадили су радионицу у којој су радили „декупаж на дрвету“. Домаћини су припремили такмичење у пикаду, а најбољи такмичари су добили скромне награде. Дружење је трајало око два сата.

 

 

Акција поводом обележавања

„СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА“

 

Ученички парламент је 14. новембра 2015. године обележио „Светски дан борбе против дијабетеса“. Удружени са члановима ЕБЕРС- асоцијације (удружења дијабетичара из Ниша), на градском шеталишту је обележен овај дан. Постављен је штанд на коме су чланови ученичког парламента и чланови удружења, одређивали пролазницима ниво шећера у крви, ученици су мерили крвни притисак и промовисали здрав начин исхране и здрав начин живота, дељењем летака, брошура, сокова без шећера, јабука, савета у вези значаја редовне контроле и редовног узимања лекова. Акција је реализована у времену од 11 до 13 сати.

Акција поводом обележавања светског дана

борбе против сиде „DANCE4LIFE“

 

На позив волонтерског центра Прокупље, 01.децембра, чланови ученичког парламента су учествовали у акцији „Dance4life“, поводом обележавања светског дана борбе против сиде. Dance4life је интернационални покрет младих који има за циљ борбу против ХИВ-а. У центру града, са почетком у 12:30 часова, одиграли су „Dance4life“ кореографију заједно са осталим градовима који спроводе пројекат у Србији и осталим земљама у свету.