banner

Ученици Медицинске школе учествовали на сајму предузетништва

У Нишу је одржано Регионално такмичење ученичких компанија под називом "Организација достигнућа младих". На овом такмичењу учествовало је 31 средња школа из Ниша, Зајечара, Врања, Лесковца, Алексинца и других општина југоисточног дела Србије. Покровитељ такмичења било је Министарство привреде.

Ученичка компанија "Алсако" Медицинске школе "Др Алекса Савић" из Прокупља по први пут се представила на једној овакој манифестацији.

Ученици огледних одељења општег смера школе, који у склопу наставног програма по први пут имају предмет Предузетништво, су се представили производом "Прва помоћ у џепу". Прокупачки штанд је био изузетно посећен, а током промоције су прокупачки будући здравствени радници организовали и бесплатну акцију мерења нивоа шећера у крви и крвног притиска. Ове услуге средњошколаца је искористило скоро 150 посетилаца.

 Књижевна олимпијада 2016. 

Књижевна олимпијада одржана је 14.05.2016. године у Сремским Карловцима.  У категорији средњошколаца ученица наше школа Ана Вилимоновић освојила је треће место.  Ани и њеном ментору проф.Јaсмини Пршић честитамо на високом пласману.

Ана Вилимоновић на два републичка такмичења освојила три награде

 

Ученица првог разреда Медицинске школе "Др Алекса Савић" Ана Вилимоновић из Прокупља освојила је на два републичка такмичења три награде, и то једно прво и два трећа места. 

Ана је појединачно освојила прво место на републичком такмичењу из анатомије и физиологије са још два ученика, Чавић Марком и Јевтић Софијом, док је на другом такмичењу на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима заузела треће место.

 

 

 

Прва помоћ и Реалистички приказ стања и повреда

4.школско такмичење из Прве помоћи и Реалистичког приказа стања и повреда одржано је центру града. Учествовале су четири екипе наших ученика од првог до трећег разреда.

 

 

Републичко такмичење из Анатомије и физиологије 2016.

Овогодишње такимичење из Анатомије и физиологије одржано је 13.05.2016. године у Истраживачкој станици Петница. Домаћин такмичења је била медицинска школа ,,Др Миша Пантић" из Ваљева. Ученици наше школе су имали запажене резултате. 
У појединачном пласману ученица Вилимоновић Ана је освојила 1. место.

У екипном пласману заузели смо 3.место. Поред Ане Вилимоновић екипу су чинили и Јефтић Софија и Чавић Марко.
Ученицима и ментору Др.Владанки Величковић честитамо на изванредним резултатима.